Op zoek naar dé recruiter.

the Challenge

DD Engineering is een multi disciplinair ingenieurs consultancy bureau met meerdere vestigingen in Vlaanderen. Als consultancy bureau zijn de medewerkers echt wel de motor van het bedrijf. Ook DD Engineering met hun unieke positionering ondervindt moeilijkheden om in de fel bevochten markt extra ingenieurs te vinden. Maar daar doen ze al veel voor! DD Engineering kwam ten rade bij Tomorrow om ook de andere posities en meer bepaald de vacatures als interne recruiter in de markt te zetten.

The result

DD Engineering is er in geslaagd om verschillende sollicitaties te ontvangen voor deze rol waarbij ze ook zijn overgegaan tot aanwervingen. Conslusie van het verschil? Purpose en story telling centraal zetten is en blijft essentieel in het rechtstreeks aantrekken van nieuwe medewerkers. Iedereen is op zoek naar een goede recruiter maar het verhaal van DD Engineering maakte het verschil.

the solution

We zijn van start gegaan met een intake om na te gaan waar DD Engineering nu net het verschil maakt. Je verwacht van een recruiter dat die vol passie kan vertellen wat de purpose van het bedrijf is aan toekomstige kandidaten. Wel, wij gingen na wat die purpose nu net is. Nadien hebben we ons gefocust op het jobinhoudelijk, wat doet een recruiter nu eigenlijk? Bij DD Engineering alleszins veel meer dan kandidaten een berichtje sturen op LinkedIn. Bovendien was de visie van de CEO over de rol van een recruiter en zijn betrokkenheid heel krachtig om mee te nemen in onze storytelling. Dit verhaal hebben we omgezet in enkele short format video’s, voldoende om een korte maar krachtige marketing funnel te bouwen. We hebben deze videoreeks gepromoot met advertentie campagnes op vnl. LinkedIn (where else 😉).
Bereik

80.000

Jobsite visits

3.700

Sollicitaties

23

No items found.