5 inspirerende employer branding video’s

Authenticiteit is zonder meer het belangrijkste kenmerk van een sterke employer brand.

De talentenpool waarin jij je moet onderscheiden is vandaag zeer digitaal onderlegd. Het is meer dan ooit een kunst geworden om kandidaten aan te trekken en zo ook om eruit te springen. De core van een employer branding video is een oprechte kijk te geven van wat het betekent om bij jouw bedrijf te werken.

Met andere woorden onder de motorkap van je wagen laten kijken. Zet de deuren open en toon kandidaten wat jouw bedrijf zo bijzonder maakt. Dit is het perfecte moment om tijd en middelen te investeren in het krachtige medium dat authentieke employer branding video is.

Als je een sterk werkgeversmerk wil worden moet je verder gaan dan traditionele, standaard wervingsvideo’s. Ga voor vindingrijke en inzichtelijke videocontent en trek echt de aandacht. We hebben een paar van onze favorieten uitgekozen om te laten zien welke verschillende benaderingen een bedrijf kan kiezen voor het produceren van impactvolle employer branding video.

Soubry

De video voor Soubry, belgisch producent van pasta, is een mozaïek van het volledige productieproces. Als kijker beleef je alle stappen; van grondstof tot pasta op je bord. Doorheen dit proces komen de medewerkers zeer puur in beeld, het is een authentieke weergave van echte medewerkers en alle aspecten van het productieproces bij Soubry. De essentie van hun bestaan is het product dat ze verkopen, maar de video toont het vakmanschap achter de schermen, krachtig.

De muziek in deze video sleept je mee doorheen het productieproces van grondstof tot op het bord, waarbij de pasta de verenigende kracht blijft en zorgt voor een warm moment van samenzijn. Want dat is waar medewerkers bij Soubry voor gaan; Samen smaak maken. Een video zonder woorden, boordevol gevoel.

WIST JE DAT: de video van Soubry genomineerd is voor de Video Experience Award Employer Branding ? Lees er alles over.

Quick

Werken in een fastfood keten is een heuse bedrijvigheid. De core van Quick ligt in de kwaliteit van het eten, maar zeker ook in de vlotheid van het team.

Hoe beter nieuwe medewerkers aan te trekken dan ze mee te nemen in de dagelijkse flow waar je als bedrijf in uitblinkt. In deze video is de muziek perfect afgestemd op de dynamiek op de werkvloer. Het sleept je mee door de geoliede machine die de medewerkers van Quick Brugge in stand houden. De vlotheid en positiviteit toont de heersende teamspirit. Stuk voor stuk teamplayers die samen werken naar hetzelfde doel: een tevreden klant.

Tailormade logistics

De waarden en de culture met een gerichte voice over het juiste gevoel van het bedrijf overbrengen versterkt met operationeel beeldmateriaal

What’s next? Tailormade Logistics mikt op sterke innovatie, en dat krijg je meteen mee in de voice-over. Je krijgt zicht op de innovaties waaraan ze werken, de vooruitstrevendheid die ze achterna jagen. Er heerst een sterke dynamiek binnen Tailormade Logistics, en dat komt in eerste instantie van de mensen. De audio is perfecte ondersteuning en toonaangevend voor de beelden.

Meet the family. Je krijgt een blik op de familie die Tailormade is en zo een blik op de persoon die medewerkers zijn in hun privésfeer. De lat ligt hoog bij Tailormade, niet alleen voor de diensten die ze brengen maar ook voor de profielen die ze willen aantrekken.  

De “What’s next?”-communicatie is na deze video ook doorgetrokken in alle rekruteringscommunicatie van Tailogmade Logistics.

Arcadis

Improving quality of life. Deze employer branding video start vanuit de diensten die ze leveren als organisatie. Het is de CEO die zelf vertelt over de mensen die zijn bedrijf succesvol maakt.

Met trots en overtuiging doet de CEO de diensten van Arcadis uit de doeken. Aan de basis daarvan staat de expertise van de medewerkers, iets wat je duidelijk te zien krijgt. Dit soort employer branding video kan voor meerdere doelen ingezet worden en zal heel wat stakeholders bekoren.

Het is een duidelijke B2B video met statische en cleane beelden. De nederlandstalige voice-over van de CEO neemt je als kijker mee in de bestaansreden van Arcadis.

Op het einde van de video neemt hun baseline je mee in waar Arcadis echt voor staat. Jij kan onderdeel worden van het grootse werk dat Arcadis realiseert. Een call to action die je moeilijk kan weerstaan.

Loop

De employer branding video van Loop start vanuit hun purpose. Een duidelijke drijfveer waar jij je als kijker door geprikkeld voelt, of niet.

Purpose is en blijft één van dé belangrijkste elementen waarom jong talent voor een onderneming kiest. Heel wat bedrijven vergeten er bij stil te staan, maar jouw missie en visie als bedrijf is één van de key-elements om jong talent tot jouw bedrijf aan te trekken en te verbinden.

Earplugs suck, right? Een fantastisch groeiverhaal waarbij beide ondernemers de uitdagingen van de corona crisis wisten te vertalen naar oplossingen. Hierdoor zijn ze up en running om de kaap van 2 miljoen gebruikers af te ronden.

Ook jouw purpose in kaart brengen en vertalen naar video? Jouw verhaal versterken met motion design én video? Slide in our dm’s!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!