Marketing
5 min read

BEKIJK: De kracht van videomarketing: 5 redenen om vandaag te starten.

Op 18 maart vond de eerste editie van Tomorrow Like a Pro plaats. Hét event waar we duiken in het belang van video als onderdeel van je rekruteringsstrategie. Hiervoor nodigden we 4 bijzonder interessante sprekers uit met elk hun eigen expertise. Als auteur van het boek “Videomarketing like a Pro” mocht Clo Willaert uiteraard niet mankeren op dit evenement. Nadat Lesley Arens de spits afbeet met enkele uitdagingen en opportuniteiten op de arbeidsmarkt van vandaag nam Clo ons mee in haar verhaal: De kracht van video marketing.

“Alle begrip voor de redenen dat je nog niet durft starten met videomarketing” stelde Clo ons gerust. Maar - en natuurlijk komt er een maar - de dag van vandaag is dat juist de reden om het toch maar te doen! De uit de losse pols video’s werken nooit meer gesmaakt, en ze kunnen heel impactvol zijn.

5 redenen om vandaag te starten met videomarketing

1/ Wereldwijde honger naar video blijft groeien

Iedereen verkiest video boven een lange tekst of stock foto’s, dat zal je uit eigen ervaring ook wel ondervinden. De betrokkenheid is instant veel hoger dan bij andere formats. Er zijn geen redenen om niet met video aan de slag te gaan.

2/ Video is het meest geliefde content formaat

En daarom is dit is hét moment om niet alleen te starten met video, maar ook om te investeren in video marketing. Waarom? De middelen die vandaag de dag voorhanden liggen zijn gemaakt voor behapbare videos. Betere connectiviteiten, betere schermen en betere apps. Clo geeft hier bijzonder interessante cijfers mee over welke video’s mensen nu juist het liefst kijken.

De meest impactvolle video formats volgens Clo zijn how-to video’s en live streams.

3/ Marketing budget besparingen zijn niet van toepassing op video  

Het eerste budget dat op de kapblok terecht komt is meestal marketing. Hoewel marketingbudgetten duidelijke besparingen ondergaan is er toch een overduidelijke tendens dat dit grotendeels ook een verschuiving in de budgetten teweeg brengt. Zo is er een stijging opgemerkt van 77% aan marketingbudget voor online video in 2022. (bron: Warc, global advertising trends, where is the money going?)

Als de meest gebruikte tactiek voor digitale betrokkenheid wordt er tot 81% van de marketing activitetien gekozen voor gereproduceerde video’s. 73% zet ook in op livestream video’s.

Bekijk hier de aftermovie:

4/ Beste manier om een emotionele connectie te maken

Authentieke video’s laten mensen toe te connecteren op een veel menselijker niveau dan bijvoorbeeld met een email of generieke video. Videocommunicatie geeft je bedrijf de mogelijkheid echte mensen in beeld te brengen die echte verhalen vertellen op een manier dat tekst en foto’s het simpelweg niet kunnen.

De keuze van een bepaalde job is enerzijds een rationele beslissing maar ook een niet te onderschatten emotionele beslissing. Potentiële kandidaten doorlopen hun candidate journey, waarin de emotionele connectie een grote rol speelt. Door video in te zetten voor de rekruteringstrategie voed je deze emotionele connectie, enkel ten goede. Je kandidaat krijgt inzicht in de organisatie en kan zo sneller de emotionele afweging maken of het bedrijf al dan niet een match zal zijn.

5/ You got this!

Video kan uitdagend zijn maar Clo is er van overtuigd: Je kunt het! Ze duikt in de case van Atlassian die toont hoe je eenvoudig aan de slag kan gaan met video. Als er iets is wat Corona tijden ons geleerd hebben is dat je een heel eind komt met video calls. Het kan al voldoende zijn om je interne sfeer in beeld te brengen. Kies voor testimonials en user generated content, deze toepassingen hebben al meermaals hun succes bewezen.

Clo stuurde iedereen naar huis met tools en tricks die ze zelf ontdekt heeft, van haar succesvol video marketing plan tot betaalbare video tooling om echt van start te gaan.

Ben je op zoek naar manieren om videomarketing in te zetten binnen jouw organisatie? Wij denken graag met je mee! Neem hier contact op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!