Van gewoon naar opvallend: 5 acties om je Employer Brand te versterken via LinkedIn

LinkedIn is en blijft hét medium bij uitstek om medewerkers aan te trekken. Maar de concurrentie om talent is hevig. Simpelweg aanwezig zijn op LinkedIn is niet meer genoeg; je moet de juiste strategieën gebruiken om jezelf te onderscheiden en indruk te maken op potentiële kandidaten. Met dat in gedachten delen we in deze blogpost enkele essentiële tips om LinkedIn op een actieve en unieke manier te gebruiken, zodat je employer brand opvalt en jouw bedrijf eruit springt. 

Doorbreek de status quo. Met een gedurfde benadering op LinkedIn kan je een sterke positie innemen en de juiste talenten aantrekken die je bedrijf nodig heeft. Laten we nu dieper ingaan op enkele effectieve strategieën om je employer brand op LinkedIn te versterken en te laten zien dat jouw bedrijf echt uniek is.

1/ Toon je bedrijfscultuur in actie

Je bedrijfsprofiel op LinkedIn is je online visitekaartje. Uiteraard is het belangrijk dat dit aantrekkelijk is en up-to-date. Maar belangrijker nog is dat je je bedrijfscultuur in actie laat zien. Laat je medewerkers aan het woord komen in video's waarin ze praten over hun ervaringen, uitdagingen en successen binnen het bedrijf. Laat zien hoe teams samenwerken, innovatie stimuleren en een positieve werkomgeving creëren. Door deze authentieke kijk op je bedrijf te delen, creëer je een sterkere verbinding met potentiële kandidaten en laat je zien waarom jouw bedrijf een geweldige plek is om te werken.

2/ Bouw aan thought leadership met je content

LinkedIn is een platform waarop je je expertise kan tonen. Schrijf artikelen, deel relevante nieuwsberichten en post regelmatig updates over je bedrijf. Geef inzichten in de branche, deel succesverhalen van medewerkers en laat zien waarom jouw bedrijf een geweldige plek is om te werken. Door waardevolle content te delen, positioneer je jezelf als een thought leader en trek je de aandacht van talentvolle professionals.  

“Hoe draagt dit nu bij aan mijn employer brand?” Hoor ik je zeggen. Het toont dat je als bedrijf weet waar je mee bezig bent, en dat is natuurlijk een goed signaal naar potentiële sollicitanten toe. Bovendien kan je huidige medewerkers inzetten om mee te werken aan je content, wat voor hen ook de trots en betrokkenheid ten opzichte van de werkplek vergroot.  

3/ Betrek je medewerkers

Je medewerkers zijn je beste ambassadeurs, aansluitend bij de voorgaande tip haal je heel wat voordeel uit hun participatie. Moedig ze aan om je bedrijfspagina te volgen, updates te delen en zelfs content te creëren. Stimuleer medewerkers om hun ervaringen en prestaties te delen en vraag hen om aanbevelingen op LinkedIn te schrijven. Door medewerkers te betrekken bij je Employer Branding-inspanningen, geef je een authentieke kijk op je bedrijfscultuur en trek je potentiële kandidaten aan. 

Denk na over een passende manier waarop je medewerkers blijvend in de kijker kan zetten. Een kopieerbaar format voor al je medewerkers kan ervoor zorgen dat het ook low effort is om in stand te houden. Bij Tomorrow hebben wij bijvoorbeeld de “26 Tracks” post waarbij we om de zoveel tijd iemands persoonlijke Spotify lijst delen. Dit is makkelijk kopieerbaar en kan zelfs ieder jaar terugkeren. Maak het persoonlijk en authentiek. Laat je cultuur voelen. 

4/ Maak gebruik van LinkedIn-groepen,-webinars en evenementen

Zoveel features, zoveel mogelijkheden. LinkedIn-groepen bieden een geweldige kans om in contact te komen met professionals in jouw branche. Word lid van relevante groepen en neem actief deel aan discussies. Deel je kennis, beantwoord vragen en toon je betrokkenheid. Dit helpt niet alleen bij het vergroten van je zichtbaarheid, maar ook bij het opbouwen van waardevolle relaties met potentiële werknemers en klanten.

Daarnaast kan je ook LinkedIn-webinars en evenementen hosten. Deze online sessies kunnen gericht zijn op specifieke onderwerpen binnen jouw branche en expertisegebied.Nodig interne experts uit om presentaties te geven en betrek deelnemers bijdiscussies en Q&A-sessies. Hiermee vergroot je niet alleen je zichtbaarheid, maar bouw je ook waardevolle relaties op met professionals die geïnteresseerd zijn in jouw vakgebied. Het organiseren van waardevolle webinars en evenementen toont je expertise en stelt potentiële kandidaten in staat om teleren van en zich te verbinden met jouw bedrijf.

5/ Investeer in gerichte advertenties

LinkedIn biedt geavanceerde advertentiemogelijkheden waarmee je je boodschap kunt richten op specifieke doelgroepen. Gebruik deze functiesom je employer brand te promoten bij professionals met de juiste vaardigheden, ervaring en interesses. Ontwerp aantrekkelijke advertenties die de unieke voordelen van jouw bedrijf benadrukken en stimuleer potentiële kandidaten om actie te ondernemen, zoals het bezoeken van je carrièrepagina of het solliciteren op een vacature.

Conclusie:

LinkedIn is een krachtig platform om je Employer Brand te versterken en talent aan te trekken. Door je bedrijfsprofiel te optimaliseren, waardevolle content te creëren, medewerkers te betrekken, LinkedIn-groepen te gebruiken en gerichte advertenties in te zetten, kun je je employer brand naar nieuwe hoogten tillen. Blijf consistent en authentiek in je inspanningen en je zult merken dat LinkedIn een waardevol instrument wordt in je wervingsstrategie. 

Bij Tomorrow bieden we uitgebreide diensten aan op het gebied van content creatie en advertentiestrategieën. Ons ervaren team van professionals staat klaar om samen met jou hoogwaardige, boeiende content te ontwikkelen die de kernwaarden en cultuur van jouw bedrijf weerspiegelt. Daarnaast helpen we je graag bij het opzetten van effectieve LinkedIn-advertentiecampagnes die specifiek gericht zijn op jouw gewenste doelgroep.Geïnteresseerd? Neem gerust contact op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!