Recruitment
5 min read

5 originele videovacatures die de aandacht trekken

Steeds meer bedrijven zetten in op videovacatures in hun rekruteringsstrategie. Logisch als je weet dat video het meest impactvolle medium is op sociale media. Je kan in woorden niet zeggen wat beelden laten zien. Wij bij Tomorrow ondersteunen iedere dag bedrijven in hun rekruteringsstrategie met de kracht van video.

Belangrijk bij een videovacature is dat je de stijl, inhoud en vormgeving afstemt met je bedrijfscultuur, huisstijl, tone of voice en activiteiten. Niet ieder type videovacature is passend. We nemen je graag mee door enkele originele videovacatures die echt de aandacht trekken, elk perfect afgestemd op corebusiness van het bedrijf.

Dynamiek is de overkoepelende factor

Bij Always Better valt Jesse met de deur in huis alsof hij aan het vloggen is. Je voelt meteen de heel persoonlijke toenadering alsof hij je meeneemt doorheen zijn dag. De focus ligt op wat Always Better doet als organisatie. Alle andere coaches vertellen waarvoor ze staan, waar ze naar streven en waar jij als potentiële coach onderdeel kan van uitmaken. De gedrevenheid in hun verhaal werkt aanstekelijk. Iemand die deze mindset deelt zal snel getriggerd zijn om te solliciteren!

Een job als personal trainer wil zeggen dat je barst van de energie, dat moest dan ook duidelijk zijn in de videovacature. We brachten duidelijk welke dynamiek ze verwachten van een nieuwe collega. Een bedrijf dat focust op fysieke maar zeker ook mentale gezondheid. Deze videovacature eindigt met een krachtige call to action en beeld van het bruisende team waar jij onderdeel kan van uitmaken. Pittig, want dat moet je duidelijk wel zijn om bij Always Better te starten. Een succesvolle video want na één week meldden zich reeds een 6-tal nieuwe personal coaches.

We gaan voor teamspirit en trots

Neem alles niet te serieus, dat is duidelijk iets wat ze bij Stemat ook vinden. Wat je aanschouwt in deze videovacature is een zeer ontspannen en luchtig gesprek tussen zaakvoerder en medewerker.

De stiel staat centraal, no-nonsense, puur passie en trots. Bij Stemat kom je terecht in een team en bouw je letterlijk samen aan je carrière. Ze zijn opzoek naar mensen waarbij teamspirit en kwaliteitsvol bouwen ook centraal staat, dat wordt expliciet verteld en in beeld gebracht.

Stemat doet totaalrenovaties, daarom neemt Mathieu je mee naar een van hun projecten waar hij spreekt met Jonas, op een nogal aparte locatie. We kunnen ons allemaal iets voorstellen bij renovaties, maar een videowaarin zaakvoerder en medewerker op een dak zitten zal je toch iets meer bijblijven.

Motivatie, wilskracht en teamspirit, want samen kunnen ze meer. Je ziet maar twee mensen verschijnen in de video maar merkt dat samenwerken hier primeert. De cultuur staat voorop, en mede hierdoor werden snel nieuwe werkkrachten aangetrokken.

Starten vanuit je purpose

Alle beetjes maken een groot geheel. Wat deze videovacature anders maakt is dat die start vanuit een aantal eindproducten die vervaardigd zijn door de mensen van DD Engineering.

Elke machine is maar zo sterk als de mensen die ze tot gestroomlijnd geheel ontwerpen.” Daarmee is de brug naar de medewerkers gelegd en tonen ze duidelijk waar de kandidaat het verschil kan maken.

Je wordt meegenomen in de drijfveer van DD Engineering, welke meerwaarde ze willen bieden voor hun klanten en naar het einde van de video pas hoe jij dit kan realiseren als projectmanager.

Dit is een sterke storyline als je mensen wil rekruteren vanuit je eigen purpose of doelstellingen. Hebben je bedrijfsactiviteiten een maatschappelijk belang? Of zet je alles in op duurzaamheid? Wil je mensen aantrekken die dezelfde waarden meedragen? Dan is het heel sterk om te starten vanuit die drijfveer. De video werd vooral op vlak van awareness ingezet en outbound recruitment.

Kom origineel uit de hoek

ML6 zoekt continu naar gemotiveerde stagiairs. Je wordt als kijker persoonlijk aangesproken door de medewerkers van ML6. De video wordt op originele wijze aaneen gesproken met dynamische transities.

ML6 is een scale-up met heel wat jonge medewerkers. Een standaard gesproken videovacature zou de dynamiek niet kunnen overbrengen die zij delen. Bij ML6 willen ze duidelijk maken dat je terechtkomt in een luchtige, informele omgeving waar iedereen kansen krijgt om te groeien, en ruimte om kansen te grijpen.

Dit zijn wij, dit is mijn job

De videovacature van technieker bij Miele start vanuit de technieker zelf die deelt wat zijn ervaring is, waar hij voldoening uithaalt en wat hem motivatie geeft. De focust ligt helemaal op de job. Wat Steven vertelt in de video krijg je ook te zien op de werkvloer. De job van technieker bij Miele wordt plots heel tastbaar en verduidelijkt naar welk profiel ze opzoek zijn.

Dit type videovacature is ideaal wanneer het gaat om een uitvoerende job. Heel veel aspecten van de job zijn visueel interessant om in beeld te brengen, en is ook bij ieder bedrijf anders. Dus kan jij heel concreet laten zien wat de openstaande vacature inhoudt? Dan is dit soort videovacature zeker een aanrader!

Wil jij weten welk type videovacature het beste past bij jouw organisatie? We gaan graag samen rond de tafel zitten! Tijdens onze workshop achterhalen we samen de onderscheidende factoren van je organisatie, vervolgens kijken we met onze creatives hoe we dit visueel gaan voorstellen. Interesse? Neem dan zeker contact op. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!