3 redenen waarom video onmisbaar is in jouw employer branding strategie

Videocontent brengt verhalen tot leven op een manier dat geen enkel ander type content dat kan. Op een creatieve, visuele manier creëer je een boodschap die menselijkheid en empathie opwekt. In de huidige digitale maatschappij was transparantie nooit eerder zo belangrijk, en het menselijke aspect is daarbij doorslaggevend.  

Via sociale media werd al snel duidelijk dat video de favoriete digitale snack werd van mediaconsumenten. Sociale media kanalen zijn dan ook met man en macht op de video trein gesprongen, denk aan Instagram en TikTok. Dit wil ontegensprekelijk zeggen dat je als bedrijf moet bijbenen. Wie dat niet doet geraakt achterop, vooral voor het aantrekken van nieuwe kandidaten en opbouwen van jouw authentieke employer brandingstrategie.

Waarom videomarketing de drijvende kracht moet zijn achter je employer branding strategie? Omdat het allemaal draait rond je medewerkers en authenticiteit. Zie je het verband niet direct? We geven je 3 grondige redenen om ons standpunt te verduidelijken:

1/ Video is hét medium bij uitstek in elk marketing plan

Hoe heeft video onze sociale media feeds zo opgeslorpt? Camera- en opnamemogelijkheden zijn tegenwoordig binnen handbereik. We lopen allemaal rond met mobiele telefoons, het was nooit eerder zo eenvoudig om visuele content te maken. Voeg daar miljoenen apps voor videobewerking en creatieve storytelling aan toe, en daar is de verklaring.

Platformen als Instagram en TikTok erkennen deze omschakeling en geven in hun algoritmen zelfs voorrang aan videocontent. Waarom? Omdat bijvoorbeeld Instagram Reels ongeveer 22% meer engagement ontvangen dan video's die rechtstreeks in je feed worden geplaatst.

Video is a keeper, zoveel is duidelijk. Vooral als je weet dat de meest digitaal verbonden consumentengroep ter wereld - Gen Z – de toekomst zijn van alle bedrijven. Ze kennen de virtuele wereld vanbinnen en vanbuiten. Vele beginnende professionals zijn er zelfs hun eerste werkervaring begonnen. Digitale content die een menselijk, transparant en authentiek verhaal vertelt over je werkplek was nooit eerder zo belangrijk. Een kijkje geven in de interne keuken van je bedrijf geeft nu eenmaal vertrouwen.

2/ Transparantie is essentieel in de candidate journey

De pandemie heeft de werkwereld zoals die was voorgoed veranderd. Remote working is het nieuwe normaal geworden. Voor de work-life-balance een deugd, voor de traditionele interne marketingkanalen een hel. Je werkcultuur onder de aandacht brengen moet op andere manieren dan evenementen organiseren en voordelen aanbieden op het werk.

Kandidaten zijn in control, meer dan ooit! Maar veranderen van werk is een impactvolle beslissing. Kandidaten verlangen daarom transparantie en een duidelijk inzicht in wat een bedrijf uniek maakt. Ze zoeken naar bevestiging waarom het de juiste keuze is voor henzelf en hun omgeving. Je goed voelen op je werkplek is belangrijker dan ooit.

De focus van een sollicitant ligt als maar meer op wat de cultuur van het bedrijf onderscheidt en hoe die overeenstemt met de waarden en visie van de kandidaat. Zien is geloven, en daar werpt goed doordachte videocontent meteen al vruchten af. Want er is meer nodig dan een telefoongesprek om werkcultuur duidelijk over te brengen naar de kandidaat. Laat staan een tekstuele vacature. Cultuur is moeilijk te omschrijven. Show, don’t tell!

Video vertelt en toont waar je bedrijf voor staat op een manier dat geen enkel ander medium dat kan. Het verhaal van je bedrijf is wat het uniek maakt. De ervaringen die mensen er opdoen en de momenten die ze delen brengen je bedrijf tot leven. Trek de gordijnen van je werkomgeving open en geef het woord aan wie je bedrijf vormgeeft: je mensen.

3/ Jouw medewerkers zijn je grootste ambassadeurs

Je medewerkers zijn je grootste drijfveer, dragers en voorvechters van je bedrijfscultuur. Hun stem versterken via content geeft hen de microfoon om oprechte ervaringen te delen en rechtstreeks tot kandidaten te spreken. Vertrouwen en transparantie gaan hand in hand in het traject van de kandidaat.

Er zijn bedrijven genoeg die de mond vol hebben van hun bedrijfscultuur. Maar hoe breng je die cultuur en waarden tot leven? En hoe maak je ze ook echt waar? Dat is wat je huidige medewerkers het beste van al weten. En niet toevallig ook hetgeen kandidaten meest waarde aan hechten. Kandidaten hebben meer vertrouwen in het woord van een medewerker dan van een bedrijf, tot wel 3x meer.

Employer Branding is de reputatie van je werkplek in de picture zetten. Medewerkers hun verhalen over succes, groei en ondersteuning liggen aan de basis van je Employer Brand en EVP (employee value proposition). Ze zijn de megafoons van je bedrijf die op hun beurt ook hun eigen netwerken aanspreken en zo nieuw talent kunnen binnenbrengen. Video bewijst dat je meer bent dan een bedrijf, je bent een groep mensen die samenwerken om uitdagingen creatief op te lossen vanuit verschillende perspectieven.

Maakt videomarketing (nog) geen deel uit van je employer brand-strategie? Geef er dan prioriteit aan! Ongeacht budget en tijd, video is een gemakkelijke, authentieke manier om je bedrijfscultuur tot leven te brengen via de verhalen van je mensen. En als je niet over de tijd of middelen beschikt om zelf videocontent te maken, dan staan we jou graag te hulp. Bij Tomorrow zetten we heel sterk in op authentieke employer branding content voor bedrijven. Interesse? Neem dan gerust contact op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!