+200 sollicitaties bij Barco

the Challenge

Barco, een internationaal beursgenoteerd Belgisch bedrijf, ontwikkelt en produceert displaytechnologie. Barco staat vandaag voor een tweeledige challenge. Enerzijds willen ze 60 operator functies invullen. Hierbij moeten ze de cliché doorprikken dat een operator functie hand in hand gaat met zwaar fysiek werk. Anderzijds wenst Barco meer visibiliteit te creëren door de duidelijke troeven van Barco als werkgever meer uit te spelen. Tomorrow helpt Barco graag om deze dringende uitdagingen te tackelen.

The result

In 2 weken wisten we maar liefst meer dan 40 kandidaten aan te trekken. Na de lancering van de campagne stuurt Tomorrow, als marketing partner, wekelijks bij om de scope te verfijnen. Dit resulteerde reeds in 65 sollicitanten na slechts 6 weken, waarvan enkele zelfs al opstartten. Met een beperkt mediabudget bereikten we meer dan 400.000 unieke personen in de omgeving van Kortrijk. De jobpagina werd meer dan 7000 keer bezocht, wat converteerde in 200 sollicitaties.

the solution

De functie als operator werd opgesplitst en de authenticiteit van het bedrijf werd in de spotlight geplaatst. We kozen ervoor om vooral de huidige werknemers naar voren te schuiven. Zij schetsten een eerlijk beeld van Barco als werkgever en van hun eigen drijfveren. De hieruit afgeleide USP’s werden vertaald naar gerichte videovacatures. De werknemers werden verder ingezet als ambassadeurs. Met deze authentieke videocontent creëerden we niet enkel videovacatures, maar ook short format video testimonials en een algemene moodvideo om awareness en visibiliteit te vergroten. Dit alles lanceerden we op verschillende kanalen, zoals Meta, TikTok, YouTube, etc. Om geïnteresseerde kandidaten vlot te laten solliciteren tekenden we een landingspagina uit die de candidate journey optimaal inzet tot solliciteren.
Applicants

202

Reach

675.568

Clicks

12.613

No items found.