Van 0 naar 200 sollicitaties op 6 maand tijd

the Challenge

DS Smith is een multinationale verpakkingsonderneming die vrij ongekend is bij de consument of potentiële sollicitant. Desondanks iedereen in elk geval al eens een verpakking van DS Smith in zijn handen heeft gehad. Ze zijn namelijk één van de grootste producenten van golfkartonnen verpakking. De Gentse Zeehaven is een een regio waar heel veel productiebedrijven gevestigd zijn en voornamelijk de Chemische spelers aanzien worden als aantrekkelijke werkgever. Nochtans heeft ook DS Smith heel wat te bieden aan de potentiële kandidaten. Challenge accepted!

The result

Doorheen de campagne hebben we extra afgeleiden en short format versies gemaakt om continu bij te sturen en te optimaliseren naar content. Het resultaat: waar voorheen geen enkele organische - rechtstreeks sollicitatie binnenkwam bij DS Smith en volop werd ingezet op traditionele rekrutering als interimkantoren werden meer dan 220 sollicitaties opgetekend in de eerste 6 maanden.

the solution

Samen met de HR-medewerkers, plant managers, de teamleader en enkele operatoren hebben we een strategische sessie opgezet. De insteek was om de functie en de USP’s goed te begrijpen en te voelen. Hierna maakten we de vertaalslag naar gerichte en authentieke videovacatures om potentiële kandidaten aan te spreken. Hoe beter een populatie in het Gentse aanspreken dan in het sappig Gents? Je creëert onmiddellijk een connectie met toekomstige kandidaten.

No items found.